ДИНАМІКА ПОКАЗНИКІВ КОНЦЕНТРАЦІЇ ПРОЗАПАЛЬНИХ ЦИТОКІНІВ У СИРОВАТЦІ КРОВІ ХВОРИХ НА РЕКУРЕНТНИЙ ДЕПРЕСИВНИЙ РОЗЛАД - Кожина, Г.М.; Тєрьошина, І.Ф.; Зеленська, К.О.; Огоренко, В.В.; Венгер, О.П. (Світ медицини та біології, 2019)
Динаміка показників концентрації прозапальних цитокінів (IL-1β, TNFα) у сироватці крові хворих на рекурентний депресивний розладпри лікуванні в амбулаторних умовах. У хворих на рекурентний депресивний розлад РДР(33.1)відмічено суттєве підвищення концентрації прозапальних цитокінів (IL-1β, TNFα). Включення сучасного комбінованого адаптогену рослинного походження до комплексу лікування хворих на рекурентний депресивний розлад РДР (33.1)в патогенетичному плані сприяє позитивній динаміці концентрації прозапальних цитокінів (IL-1β, TNFα) у сироватці крові обстежених пацієнтів. Виходячи з цього, можна вважати призначення даного адаптогену патогенетично обґрунтованим та клінічно перспективним при лікуванні хворих на рекурентний депресивний розлад РДР (33.1).
Keywords: рекурентний депресивний розлад; прозапальні цитокіни (IL-1β; TNFα); адаптоген; амбулаторне лікування