МЕДИКО-СОЦІАЛЬНИЙ ПОРТРЕТ ЛІКАРІВ-ІНТЕРНІВ - Січкоріз, О.Є. (Світ медицини та біології, 2019)
Метою роботи було формування рекомендацій щодо покращення системи післядипломної медичної освіти в умовах загальної реформи системи охорони здоров’я. Як основний інструмент збору соціально-психологічної інформації використано метод опитування у вигляді стандартизованого (формалізованого) інтерв’ю. Опитано 375 лікарів-інтернів, які закінчили навчання, з них 33,60% - чоловіків, 66,40% - жінок віком 20-34 роки. Результати показують, що у лікарів-інтернів існують такі полярні почуття та емоції, як: спокій, впевненість, неконфліктність, тривожність, неспокій, страх та відчай. За думкою опитаних, заклади охорони здоров’я незначною мірою відповідають вимогам. Відтак, існує необхідність у розробці стратегій реформування системи охорони здоров’я, істотному вдосконаленні матеріально-технічні бази, а також у перегляді системи організації роботи лікувальних закладів.
Keywords: інтерв’ю; лікарі-інтерни; післядипломна медична освіта; реформування медичної галузі