ОСОБЛИВОСТІ ЛІПІДНОГО ОБМІНУ У ХВОРИХ З КОМОРБІДНИМ ПЕРЕБІГОМ НЕАЛКОГОЛЬНОГО СТЕАТОГЕПАТИТУ ТА ЙОГО КОРЕКЦІЯ - Філіппова, А.Ю. (Світ медицини та біології, 2019)
Метою роботи було оцінити вплив різних схем комплексного лікування на показники ліпідного обміну у пацієнтів з неалкогольним стеатогепатитом (НАСГ) в поєднанні з ожирінням (ОЖ) та патологією біліарного тракту (БТ) за даними 6-місячного динамічного спостереження. Проведено динамічне обстеження 100 пацієнтів з НАСГ в поєднанні з ОЖ і патологією БТ, яке включало дослідження показників ліпідного обміну. Встановлено, що порушення ліпідного обміну відбувалися у всіх групах хворих, характеризувалися збільшенням тригліцеридів, холестерину ліпопротеїнів низької щільності і порушенням обміну і транспорту загального холестерину і зниженням рівня холестерину ліпопротеїнів високої щільності в порівнянні з практично здоровими особами (від p
Keywords: неалкогольний стеатогепатит; ожиріння; ліпідний обмін; урсодезоксіхоліева кислота; аргініну глутамат