ОСОБЛИВОСТІ УДОСКОНАЛЕННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ - Гаврилюк, A.O.; Жарлінська, Р.Г.; Даценко, Г.В.; Сорокоумов, В.П.; Міщук, А.А.; Котуза, А.С. (Світ медицини та біології, 2019)
У статті визначено сутність та особливості медичної послуги в контексті правового та маркетингового підходу. Запропоновано класифікацію медичних послуг з використанням економічних та правових критеріїв. Надано оцінку медичних послуг як об’єкту правового регулювання в Україні на сучасному етапі. Вивчено окремі аспекти функціонування ринку медичних послуг, зокрема їх рекламування. Внесено пропозиції щодо удосконалення чинного законодавства, що регулює ринок медичних послуг в Україні, на засадах міжнародно-правових стандартів.
Keywords: ринок медичних послуг; заклад охорони здоров’я; конкуренція; медична послуга; правове регулювання