ПЕРВИННА ХІРУРГІЯ ПРОТИ ХІМІОПРОМЕНЕВОЇ ТЕРАПІЇ У ХВОРИХ НА ПЛОСКОКЛІТИННИЙ РАК РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ III–IV СТАДІЙ - Кравець, О.В.; Процик, В.С.; Буртин, О.В.; Хлинін, О.В.; Гур’янов В.Г., V.G. (Світ медицини та біології, 2019)
У роботі представлений порівняльний аналіз результатів лікування хворих на резектабельний плоскоклітинний рак ротової порожнини III–IV стадій. Загальна та безрецидивна 5-річна виживаність хворих, яким виконано первинне хірургічне лікування з ад'ювантною променевою терапією (ПТ) або хіміопроменевою терапією (ХПТ) склала 55,4% та 59,6%; хворих, яким проведена дефінітивна ХПТ – 18,9% та 15,2%. Порівняння кривих загальної та безрецидивної виживаності виявило статистично значимо (p
Keywords: плоскоклітинний рак ротової порожнини; хірургічне лікування; променева терапія; хіміопроменева терапія