НОВІ МОЖЛИВОСТІ КОРЕКЦІЇ КЛІНІЧНОГО СТАНУ ТА ЕНДОТЕЛІАЛЬНОЇ ДИСФУНКЦІЇ У ХВОРИХ НА ІШЕМІЧНУ ХВОРОБУ СЕРЦЯ - Кузьмінова, Н.В.; Романова, В.О.; Сєркова, В.К.; Біловол, О.М.; Князькова, І.І.; Гаврилюк, А.О. (Світ медицини та біології, 2019)
Обстежено 112 хворих на ішемічну хворобу серця (ІХС): 76 з них мали діагноз стабільної ІХС, 36 пацієнтів, госпіталізовані з гострим коронарним синдромом. Для оцінки ефективності лікування хворі були розподілені на дві групи. Перша група (n=69) отримувала комплексну базисну терапію ІХС. Пацієнти 2-ої групи (n=43) додатково до базисної терапії приймали фіксовану комбінацію мельдонію (180 мг) з гамма-бутиробетаїном (60 мг) перорально по 2 капсули двічі на добу протягом 4 тижнів. Комплексна терапія хворих на ІХС з додаванням комбінації мельдонію з гамма-бутиробетаїном (оцінювали через 1 місяць від початку) сприяла достовірному (р
Keywords: ішемічна хвороба серця; ендотеліальна дисфункція; мельдоній; гамма-бутиробетаїн