ЗАКОНОМІРНОСТІ МОРФОЛОГІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ ПІХВИ РАННІХ ПЛОДІВ - Проняєв, Д.В.; Булик, Р.Є.; Хмара, Т.В. (Світ медицини та біології, 2019)
Вагома частка від загальної кількості природженої та набутої патології органів репродуктивної системи припадає на патологію піхви, про що йдеться у роботах провідних світових вчених-анатомів. Дослідження присвячене визначенню анатомічних особливостей піхви плодів на початку плодового періода. Встановлені терміни формування поздовжніх та поперечних складок слизової оболонки піхви, візуалізації склепінь, її каналізації та прориву дівочої перетинки.
Keywords: піхва; плід; анатомія; людина