ПРОФІЛАКТИКА АКУШЕРСЬКИХ УСКЛАДНЕНЬ У ЖІНОК З ГІПОВІТАМІНОЗОМ ГРУПИ В - Міщенко, В.П.; Руденко, І.В.; Ліхачов, В.К.; Голубенко, М.Ю.; Добровольська, Л.М. (Світ медицини та біології, 2019)
Представлені результати досліджень 90 жінок репродуктивного віку (контрольна група А - без дефіциту вітамінів групи В; група жінок Б – із субклінічним дефіцитом вітамінів В1, В6, В12, які відмовились від застосування цих вітамінів; група В – із дефіцитом вітамінів, які отримували у комплексній профілактиці та лікуванні гестаційних ускладнень вітамінну терапію). Вміст вітаміну В1 у контрольній групі А був у межах референтних величин і таким залишався впродовж всієї вагітності, але мав чітку тенденцію до зниження за триместрами гестації. У групі Б рівень вітаміну В1 до вагітності знаходився на рівні нижньої межі норми. У І-му триместрі вагітності він був достовірно нижчим (р
Keywords: гестаційні ускладнення; вітаміни; профілактика