ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ УРСОДЕЗОКСИХОЛЕВОЇ КИСЛОТИ ПРИ ЛІКУВАННІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ РОЗЛАДІВ ЖОВЧНОГО МІХУРА ТА СФІНКТЕРА ОДДІ В ДІТЕЙ - Абатуров, О.Є.; Бабич, В.Л. (Світ медицини та біології, 2019)
Стаття присвячена проблемі лікування функціональних розладів жовчного міхура та сфінктера Одді в дітей. Виявлено, що у пацієнтів, які отримували в комплексній терапії урсодезоксихолеву кислоту, на відміну від дітей, яким її не призначали, достовірно значимо регресували прояви больового, диспептичного та астеновегетативного синдромів (5% та 35%, 0% та 25%, 17,5% та 60% відповідно) (р
Keywords: функціональні розлади жовчного міхура та сфінктера Одді; урсодезоксихолева кислота; діти