ЗНАЧЕННЯ ДИСФУНКЦІЇ ЕНДОТЕЛІЯ ТА РІВНЯ МАРКЕРІВ ЗАПАЛЕННЯ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ ОЦІНКИ РИЗИКУ НЕСПРИЯТЛИВОГО ПЕРЕБІГУ ІШЕМІЧНОЇ ХВОРОБИ СЕРЦЯ - Вознюк, Л.А.; Дорошкевич, І.О.; Клекот, О.О.; Кириченко, О.В. (Світ медицини та біології, 2019)
Проведені дослідження перебігу ІХС свідчать про те, що поряд з проатерогенними змінами ліпідного складу крові хворих на ІХС спостерігалося збільшення концентрації С-реактивного протеїну (СРП) та прозапальних цитокінів (ФНП-α) в порівнянні з нормативами контрольної групи. Охарактеризовано закономірності наявності кореляційних зв’язків між ступенем збільшення рівня СРБ і ШОЕ, особливо у хворих з ГКС (r = 0,48, p
Keywords: ішемічна хвороба серця; прозапальні цитокіни; СРП; фактор Віллебранда; холестерин