СТРУКТУРНІ ЗМІНИ В СТІНЦІ ТОНКОЇ КИШКИ ПРИ МЕХАНІЧНІЙ НЕПРОХІДНОСТІ ТРАВНОГО КАНАЛУ В ЕКСПЕРИМЕНТІ - Дзюбановський, І.Я.; Бенедикт, В.В.; Нестерук, С.О.; Волков, К.С. (Світ медицини та біології, 2019)
Проведені детальні гістологічні і електронномікроскопічні дослідження структурних компонентів стінки тонкої кишки лабораторних білих щурів із змодельованою гострою кишковою непрохідністю. Описані порушення судинного русла м’язової і підслизової оболонок, встановлена значна деструкція міоцитів і гістологічні зміни структур слизової оболонки тонкої кишки при експериментальній кишковій непрохідності. Звертається увага на необхідність брати до уваги виявлені патологічні зміни при непрохідності тонкої кишки в клінічних умовах з метою їх корекції.
Keywords: тонка кишка; гостра механічна непрохідність; гістологічні і електронномікроскопічні дослідження; білі щурі