ОПТИМІЗАЦІЯ МЕТОДІВ ДІАГНОСТИКИ І ПРОГНОЗУВАННЯ ХІРУРГІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ВИКРИВЛЕННЯ НОСОВОЇ ПЕРЕГОРОДКИ - Шушляпіна, Н.О. (Світ медицини та біології, 2018)
У роботі пропонуються підходи до оптимізації методів діагностики і прогнозування хірургічної корекції викривлення носової перегородки. Вводиться метод оцінки впливу повітряного потоку на стінки носової порожнини на мікрорівні. Пропонується метод комп'ютерного планування хірургічної ендоназальной пластики, заснований на побудові об'ємної аеродінамічної моделі носової порожнини за даними комп'ютерної томографії та ріноманометріі. Розглядаються питання, пов'язані з діагностикою та хірургічним лікуванням респіраторно-нюхових порушень.
Keywords: відхилення носової перегородки; хірургічна ендоназальна пластика; аеродинамічна модель носової порожнини; комп'ютерна томографія; риноманометрія