ДОБОВИЙ ПРОФІЛЬ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ У ДІТЕЙ З ПРОЛАПСОМ МІТРАЛЬНОГО КЛАПАНА - Бекетова, Г.В.; Солдатова, О.В.; Ган, Р.З.; Горячева, І.П.; Алексєєнко, Н.В.; Нехаєнко, М.І.; Зборщик, М.В. (Світ медицини та біології, 2018)
В статті авторами представлені результати дослідження показників добового профілю артеріального тиску (АТ) у дітей з пролапсом мітрального клапана (ПМК). Добовий профіль АТ у дітей з ПМК є нестабільним з підвищеною варіабельністю діастолічного АТ (ДАТ) у денний та нічний періоди, значним зниженням ДАД у нічний період, а також низьким добовим індексом ДАД (over dipper). У дітей з первинним ПМК достовірно (р
Keywords: пролапс мітрального клапана; артериальний тиск; добовий моніторинг артериального тиску; діти