ХРОНІЧНЕ ЗАПАЛЕННЯ МЕМБРАНИ ШНАЙДЕРА ПРИ ЕТІО-ПАТЕНЕТИЧНИХ ФОРМАХ СТОМАТОГЕННОГО ВЕРХНЬОЩЕЛЕПНОГО СИНУСИТУ. ЛЕКТІНГІСТОХІМІЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА - Варжапетян С.Д. Гулюк А.Г. Баранник Н.Г. Строгонова Т.В., S.D.; Gulyuk, A.G.; Barannik, N.G.; Strogonova, T.V. (Світ медицини та біології, 2018)
Відзначено достовірність у відмінностях інтенсивності розподілу вуглеводних залишків між групами травматичного і медикаментозного ятрогенного верхньощелепного синуситу з одонтогенним верхньощелепним синуситом. Відмінності в насиченості бензидинового барвником між нормальною ділянкою та враженою фіброзом ділянкою «lamina propria» мембрани Шнайдера достовірні в групі одонтогенного верхньощелепного синусита і в групі медикаментозної форми ятрогенного верхньощелепного синусита. Розподіл вуглеводних залишків розрізняються в різних групах ятрогенного верхньощелепного синусита. Відмінності в розподілі вуглеводних залишків між групами в основі етіології яких лежить інфекційний чинник, не достовірні.
Keywords: стоматологічний верхньощелепної синусит; лектінгістохімія мембрани Шнайдера