ЗАСТОСУВАННЯ СЕЛЕКТИВНОЇ АРТЕРІАЛЬНОЇ ЕМБОЛІЗАЦІЇ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ДОБРОЯКІСНОЇ ПРОСТАТИЧНОЇ ГІПЕРПЛАЗІЇ У ПАЦІЄНТІВ З ВИСОКИМ ОПЕРАЦІЙНИМ РИЗИКОМ - Головко, С.В.; Кобірніченко, А.А.; Савицький, О.Ф.; Троїцький, І.Л. (Світ медицини та біології, 2018)
Вибір методу лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози (ДГПЗ) у хворих похилого віку з високим ступенем операційного ризику є актуальною проблемою сучасної урології. Селективна артеріальна емболізація (САЕ) простати – новий метод лікування симптомів нижніх сечовивідних шляхів спричинених доброякісною гіперплазією передміхурової залози. У статті представлено попередній досвід виконання цього оперативного втручання у групі з 21 хворого з високим операційним ризиком, описані показання, критерії вибору хворих, методика оперативного втручання, результати та перспективи застосування даного методу у клінічній практиці.
Keywords: доброякісна гіперплазія передміхурової залози; селективна артеріальна емболізація