ФУНКЦІОНАЛЬНА ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ПРОТЕЗІВ ІЗ ТА БЕЗ ЕЛАСТИЧНИХ ПІДКЛАДОК - Макєєв, В.Ф.; Лещук, Є.С.; Палій, А.В.; Іванчишин, В.В.; Дубровна, Л.В. (Світ медицини та біології, 2018)
Відповідно до термінів адаптації у пацієнтів з повними знімними пластинковими протезами (ПЗПП) із та без еластичної підкладки вивчалась функціональна придатність протезів, а саме, здійснювалися жувальні проби, визначалось число корекцій протезів з та без еластичної підкладки, а також вивчались функціональні можливості жувальної системи методом гнатодинамометрії. У першому періоді адаптації показник жувальних проб, в середньому, становив 32±2,4 % у пацієнтів із протезами без еластичної підкладки та 48±1,8 і 52±1,4 % у пацієнтів із еластичними підкладками ПМ-С і Ufi Gel P відповідно (р
Keywords: зубо-щелепна система; знімні пластинкові протези; еластичні підкладки; жувальні проби; адаптація до протезів