АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ РЕВІЗІЙНОГО ЕНДОПРОТЕЗУВАННЯ КУЛЬШОВОГО СУГЛОБА - Лоскутов, А.Є.; Дегтярь, А.В.; Дегтярь, В.А. (Світ медицини та біології, 2018)
До групи спостереження було включено 583 пацієнта, яким виконано 621 операцію ревізійного ендопротезування кульшового суглоба. Клінічна оцінка результатів лікування проводилася заоціночною шкалою W. H. Harris для кульшового суглоба. Аналізуючи клінічні результати лікування пацієнтів, що перенесли ревізійне ендопротезування кульшового суглоба у строки від 1 року до 16 років, зазначено, що відмінні та хороші результати отримані у 425 (79,6%) хворих, задовільні у 100 (18,7%). Незадовільні результати мали місце у 9 (1,7%). Ревізійне ендопротезування кульшового суглоба нестандартна і суто індивідуальна операція в кожному конкретному випадку, що вимагає вироблення тактики диференційованого підходу до вибору методики проведення ревізійного ендопротезування та індивідуального підбору сучасних імплантів.
Keywords: кульшовий суглоб; ревізійне ендопротезування; ускладнення