МЕДИКО-ГЕНЕТИЧНА ДІАГНОСТИКА СПАДКОВОЇ СХИЛЬНОСТІ ДО НЕВИНОШУВАННЯ ВАГІТНОСТІ І РЕПРОДУКТИВНИХ ВТРАТ - Руденко, І.В.; Ліхачов, В.К.; Міщенко, В.П.; Голубенко, М.Ю.; Шиманська, Я.В. (Світ медицини та біології, 2018)
Проведено аналіз генетичних моделей (генні сітки) генів, асоційованих з ризиком невиношування вагітності: колагену 2 типу (COL2A1 6846C/A), інгібітора активаторів плазміногена-1 (РАІ-1 PLANH1), супероксиддисмутази (SOD1 7958 G/A), глутатіон-S-трансферази (GSTμ1), N-ацетилтрансферази-2 (NАТ2) у 327 жінок та показана їх роль у репродуктивних втратах.
Keywords: медико-генетична діагностика; спадкова схильність; невиношування вагітності; репродуктивні втрати