ФІЗІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЖІНОЧОГО ОРГАНІЗМУ У ПРОЦЕСІ ЗАНЯТЬ МІНІ-ФУТБОЛОМ - Шаповал, Є.Ю.; Момот, О.О.; Свєртнєв, О.А.; П.В. Хоменк о, P.V. (Світ медицини та біології, 2018)
На основі аналізу проведених наукових досліджень, автором розглянуто підходи до диференціації фізичних навантажень та спрямованості навчально-тренувального процесу футболісток, які враховують особливості діяльності жіночого організму у кожній фазі ОМЦ. Однією особливістю сучасного спорту є широке залучення жінок до участі у переважній більшості його видів. Водночас, при підготовці жінок-спортсменок їхні гендерні відмінності доволі часто ігноруються і тренування жінок здійснюється за методиками, розробленими для чоловіків в аналогічних видах спорту. Особливо це стосується тих видів спорту, які традиційно вважались «чоловічими», а нині переживають період бурхливого розвитку в якості «жіночих». Питання підходів до тренувань жінок у таких видах спорту, як міні-футбол, потребує різнобічного детального дослідження і наукового обґрунтування. Автором здійснено теоретичний аналіз досліджуваної проблеми.
Keywords: міні-футбол; тренувальний процес; фізіологічні особливості; жіночий організм; обсяг навантажень; диференціація