ДИФЕРЕНЦІЙНО-ДІАГНОСТИЧНІ КРИТЕРІЇ ГІПЕРМОБІЛЬНОСТІ СУГЛОБОВИХ ГОЛІВОК НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ, М'ЯЗОВО-СУГЛОБОВОЇ КОНТРАКТУРИ І КОМПРЕСІЙНО-ДИСЛОКАЦІЙНОЇ ДИСФУНКЦІЇ СКРОНЕВО-НИЖНЬОЩЕЛЕПНОГО СУГЛОБА (ЗА ДАНИМИ ЗОНОГРАФІЇ СНЩС) - Яценко, П.І.; Яценко, О.І.; Рибалов, О.В.; Іваницька, О.С.; Новіков, В.М. (Світ медицини та біології, 2018)
У статті представлені результати системного візуального аналізу зонограм СНЩС 67 пацієнток із компресійно-дислокаційною дисфункцією суглоба, 29 хворих із гіпермобільністю суглобових головок нижньої щелепи і 12 осіб з м'язово-суглобовою односторонньою контрактурою нижньої щелепи. Отримані дані не тільки розширюють наукові уявлення про патогенез зазначених дисфункцій СНЩС, але і мають практичне значення для більш точної їх диференціальної діагностики та забезпечення адекватного лікування пацієнтів.
Keywords: скронево-нижньощелепний суглоб; дисфункція; зонографія