СУБМІКРОСКОПІЧНА ОРГАНІЗАЦІЯ СТРУКТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ СІМ'ЯНИКІВ ІНТАКТНИХ БІЛИХ ЩУРІВ - Волков, К.С.; Муха, С.Ю. (Світ медицини та біології, 2018)
Проведені детальні електронномікроскопічні дослідження структурних компонентів сім’яників лабораторних білих щурів. Описані особливості тонкої будови строми, клітин Лейдига, гемокапілярів, стінки звивистих сім’яних канальців, підтримувальних та сперматогенних клітин у різні фази сперматогенезу. Охарактеризовані структури, що входять до складу гематотестикулярного бар’єру.
Keywords: сім’яники; електронномікроскопічна організація; білі щурі