СПОСІБ ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ПРОФІЛАКТИЧНИХ ПРОГРАМ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ УДОСКОНАЛЕНОЇ АНАМНЕСТИЧНОЇ АНКЕТИ В УМОВАХ РОБОТИ ЄДИНОЇ МЕДИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ - Гандзюк, В.А. (Світ медицини та біології, 2018)
У статті наведено результати імплементації в єдину медичну інформаційну систему закладу охорони здоров’я удосконалених анамнестичних анкет з метою формування індивідуальних профілактичних програм. Впровадження даної розробки дозволить запровадити моніторинг і оцінку факторів ризику розвитку неінфекційних захворювань та переліку обґрунтованих діагностичних обстежень, що є підґрунтям для планування необхідних обсягів профілактичних втручань. Широке використання можливостей медичної інформаційної системи дозволить приймати обґрунтовані управлінські рішення, проводити їх аналіз та раціонально використовувати ресурси закладу охорони здоров’я.
Keywords: медична інформаційна система; профілактичні медичні огляди; анамнестичні анкети; моніторинг і оцінка; управління профілактикою