СТАН СЕЛЕЗІНКИ ПІСЛЯ ПЕРЕВ’ЯЗКИ СЕЛЕЗІНКОВОЇ АРТЕРІЇ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ ПОРТАЛЬНІЙ ГІПЕРТЕНЗІЇ - Прокопець, К.О.; Раскалєй, Т.Я. (Світ медицини та біології, 2018)
За допомогою макро- і мікроскопічних методів досліджено зміни селезінки після виконання операції – перев’язки селезінкової артерії - при експериментальній портальній гіпертензії з метою виявлення можливості застосування операції для корекції портальної гіпертензії.
Keywords: перев’язка селезінкової артерії; портальна гіпертензія; селезінка