ЦЕРВІКАЛЬНИЙ РАК: ТРИГЕРНІ ФАКТОРИ - Крутікова Е. І., E.I. (Світ медицини та біології, 2018)
Актуальність вивчення пускових механізмів цервікального канцерогенезу зумовлена високою частотою папіломавірусної інфекції серед молодих жінок (до 95%), онкогенність якої доведена на сьогодняшній день. Проаналізовані джерела вказували на експресію TLR 3, 4, 7, 8, iNOS и NF-kB p 65 в епітеліоцитах раку шийки матки, яка значно перевищувала аналогічну в доброякісних клітинах-носіях папіломавирусу і здорових зразках (р
Keywords: цервікальний канцерогенез; толл-рецептори; синтетаза оксиду азоту; фолати; папіломавирус