ЗАСТОСУВАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ФОРМ НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ “ТЕРАПЕВТИЧНА СТОМАТОЛОГІЯ” В УМОВАХ КРЕДИТНО-МОДУЛЬНОЇ СИСТЕМИ - Повшенюк, А.В.; Шінкарук-Диковицька, М.М.; Тепла, Т.О.; Касьяненко, Д.М.; Комнацький, Б.Ю. (Світ медицини та біології, 2018)
На практичних заняттях зі студентами IV курсу стоматологічного факультету ВНМУ імені М. І. Пирогова, були використані метод дебрифінгу з елементами ділової гри у 82 україномовних студентів та кейс-метод – у 85. Вивчення дисципліни завершувалося визначенням поточної успішності, проведенням підсумкового модульного контролю та диференційним заліком. У результаті дослідження отримані статистичні дані достовірно не відрізнялися між собою (р>0,05), та обидва методи інтерактивного навчання показали дуже гарні результати. Проте відсоток студентів, які отримали «відмінно» та «добре» майже в 1,5 рази вищий в групі студентів, де навчання проводили з використанням методу дебрифінгу. Але, рівень продемонстрованих практичних навичок на підсумковому модульному контролі студентів цієї групи, якісно відрізнявся від групи, де був застосований кейс-метод. Використання інтерактивних форм навчання студентів дає можливість покращити успішність засвоєння фактичного матеріалу, удосконалити практичні навички клінічного застосування теоретичних знань та сприяти професіоналізації студента. Перспектива подальших досліджень полягає у пошуку оптимальних моделей поєднання різних форм і методів інтерактивного навчання.
Keywords: кредитно-модульна система; терапевтична стоматологія; метод дебрифінгу; кейс-метод