ЛЕКТИНОХІМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА КЛІТИННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЕРИТРОБЛАСТНОГО ОСТРІВЦЯ ЧЕРВОНОГО КІСТКОВОГО МОЗКУ У ЩУРІВ ПРИ ВВЕДЕНІ КРІОКОНСЕРВОВАНОЇ ПЛАЦЕНТИ - Білаш, С.М.; Борута, Н.В.; Старченко, І.І. (Світ медицини та біології, 2017)
За допомогою лектиногістохімічного дослідження був проведений порівняльний аналіз складу вуглеводних залишків на структурних елементах еритробластного острівця червоного кіскового мозку у щурів. Встановлено, що розподіл вуглеводних залишків на структурних елементах еритробластного острівця залежить від індукторів впливу, які змінюють вуглеводну специфічність на структурних елементах еритробластного острівця.
Keywords: макрофаги; проеритробласти; поліхроматофільні еритробласти; базофільні; ацидофільні еритробласти; лектини