ВПЛИВ ПОЕТАПНОГО МЕТОДУ РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ НА РІВЕНЬ КЛІТИННОЇ РЕАКТИВНОСТІ ОРГАНІЗМУ ДІТЕЙ З ПАТОЛОГІЄЮ ЗОРУ - Василевський, В.С.; Дичко, Д.В.; Дичко, В.В.; Попков, Ю.О. (Світ медицини та біології, 2016)
У роботі представлені результати впливу поетапного методу реабілітаційного фізичного виховання на показники рівня клітинної реактивності організму дітей (хлопчиків і дівчаток) з патологією зору. Встановили, покращення клітинної реактивності організму дітей з патологією зору віком 10-16 років за рахунок зростання індексу співвідношення лейкоцитів і ШОЕ, та тенденції до позитивних змін інших імуно-гематологічних показників.
Keywords: підлітки із патологією зору; комплекс реабілітаційних заходів; клітинна реактивність; показник інтоксикації; ШОЕ