ГЕНДЕРНІ ВІДМІННОСТІ КОГНІТИВНОЇ ФУНКЦІЇ У ПАЦІЄНТІВ З ПАРАНОЇДНОЮ ШИЗОФРЕНІЄЮ - Герасименко, Л.О. (Світ медицини та біології, 2016)
Нейрокогнітівний дефіцит має наслідки у вигляді виконання повсякденних побутових дій, соціальних обов'язків, професійних обов'язків. Обґрунтованим та клінічно доцільним враховувати гендерні відмінності когнітивних порушень, які хворіють на параноїдну форму шизофренії. Результати проведеного дослідження можуть бути враховані при складанні індивідуальних терапевтичних, реабілітаційних та профілактичних програм, оскільки засновані на статистично вірогідних відмінностях клініко-соціальних характеристик у хворих жінок і чоловіків.
Keywords: параноїдна шизофренія; когнітивні порушення; гендерні відмінності