ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВУГЛЕВОДНИХ ЗАЛИШКІВ НА СТРУКТУРНИХ КОМПОНЕНТАХ КІНЦЕВИХ СЕКРЕТОРНИХ ВІДДІЛІВ ПІДНИЖНЬОЩЕЛЕПНИХ СЛИННИХ ЗАЛОЗ ЛЮДИНИ ТА ДЕЯКИХ ЛАБОРАТОРНИХ ТВАРИН - Білаш, В.П. (Світ медицини та біології, 2016)
В роботі за допомогою лектиногістохімічного дослідження проведений порівняльний аналіз складу вуглеводних залишків на структурних компонентах кінцевих відділів піднижньощелепних слинних залоз людини та лабораторних тварин: собак, кролів, щурів, морської свинки. Встановлено, що розподіл вуглеводних залишків на структурних компонентах кінцевих відділів піднижньощелепних слинних залоз залежить від видового походження особини і має свої спорідненні і відмінні риси.
Keywords: піднижньощелепна слинна залоза; білкові ацинуси; змішані ацинуси; лектини