ГЕНДЕРНІ ВІДМІННОСТІ ОДОНТОМЕТРИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КОРОНОК ВЕЛИКИХ КУТНІХ ЗУБІВ ЛЮДИНИ - Воробець, А.Б.; Гасюк, П.А.; Росоловська, С.О.; Костиренко, О.П. (Світ медицини та біології, 2016)
Сучасні реконструктивні методи стоматології (пломбування, реставрації, протезування різними видами ортопедичних конструкцій) потребують детального вивчення анатомічної будови коронок зубів, особливо знань рельєфу жувальної поверхні. Саме тому нами проведено детальне вивчення особливостей одонтогліфіки великих кутніх зубів в залежності від статі, а також дана характеристика відмінностей одонтометричних показників коронок великих кутніх зубів у чоловіків та жінок. Результати проведеного дослідження мають велике практичне значення в клініці ортопедичної стоматології.
Keywords: одонтометрія; одонтогліфічний малюнок; одонтологічний статус; модуль коронки