ДИСКРИМІНАНТНІ МОДЕЛІ МОЖЛИВОСТІ ЗАХВОРЮВАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТЕЙ ПЕРЕБІГУ ВУГРОВОЇ ХВОРОБИ У ДІВЧАТ ПОДІЛЬСЬКОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД РОЗМІРІВ ТІЛА - Дмитренко, С.В.; Маєвський, О.Є.; Макарчук, І.М. (Світ медицини та біології, 2016)
В роботі представлені результати моделювання, за допомогою дискримінантного аналізу, можливості захворювання дівчат Подільського регіону України на вугрову хворобу в залежності від особливостей розмірів тіла. Побудовані моделі дозволяють з досить високою ймовірністю за допомогою антропометричних показників розділити здорових і хворих на вугрову хворобу (без і з розподілом за ступенем важкості) дівчат. Ймовірність коректно розділити хворих за ступенем важкості дівчат за допомогою антропометричних показників практично відсутня. До моделей найбільш часто входять поперечні розміри тіла та товщина шкірно-жирових складок.
Keywords: вугрова хвороба; дівчата; дискримінантні моделі; антропометрія