ОСОБЛИВОСТІ РЕҐІОНАРНОГО КРОВОТОКУ СТЕГНА У ПРЕДСТАВНИКІВ РІЗНИХ ВИДІВ СПОРТУ - Мороз, В.М.; Хапіцька, О.П. (Світ медицини та біології, 2016)
Визначали зміни часових, амплітудних і похідних від них показників реовазограми стегна у спортсменів високого рівня майстерності юнацького віку, які займаються волейболом, легкою атлетикою і боротьбою із спортивним стажем не менше трьох років. Групу контролю склали практично здорові особи у віці 17-21 року. Встановлені достовірні відмінності показників реовазограми стегна у осіб чоловічої статі юнацького віку в залежності від впливу інтенсивних фізичних навантажень. Спортивна спеціалізація, яка обумовлює особливості м’язової діяльності, призводить до змін реґіонарного кровотоку стегна у представників різних видів спорту.
Keywords: реґіонарний кровоток; реовазограма стегна; волейболісти; легкоатлети; борці