ІНФЕКЦІЙНІ ЕНЦЕФАЛІТИ У ДІТЕЙ - Пікуль, К.В. (Світ медицини та біології, 2016)
У зв’язку з погіршенням виконання термінів вакцинації в Україні перед нами поставлено завдання не допустити випадків захворюваності на вторинні інфекційні енцефаліти, що є ускладненням кору, краснухи, вітряної віспи, епідпаротиту та інших хвороб серед дитячого населення. При лікуванні герпетичної інфекції використовують ацикловір, гевіран, фоскарнет, гіпорамін («Еребра»), а також цитомегаловірусної інфекції в якості етіотропної терапії застосовують цимівен, гропринозин. Результати аналізу статистичних і літературних даних дозволять скоригувати дії лікарів у вирішенні питання попередження захворюваності на інфекційні енцефаліти серед дітей.
Keywords: енцефаліт; діти; профілактика