ВІКОВИЙ ПАТОМОРФОЗ РЕКУРЕНТНИХ ДЕПРЕСИВНИХ РОЗЛАДІВ - Скрипніков, А.М.; Герасименко, Л.О.; Гринь, К.В.; Gryn’ K. V. (Світ медицини та біології, 2016)
Депресії є одним з найбільш поширених захворювань у всьому світі. Наукові дослідження останніх років переконливо доводять помітний патоморфоз депресивних станів. Метою роботи стало вивчення вікових патоморфологічних змін рекурентних депресивних розладів шляхом дослідження ряду епідеміологічних показників захворюваності на рекурентну депресію. Застосовувалися клініко-епідеміологічний метод дослідження в рамках аналітичної епідеміології, а також методи математичного аналізу. Виявлено статистично достовірний перерозподіл хворих на рекурентну депресію в бік більш молодих осіб при відповідному, але незначному збільшенні захворюваності у старших вікових групах.
Keywords: рекурентний депресивний розлад; патоморфоз; патоморфологічні зміни