ВІДМІННОСТІ КЕФАЛОМЕТРИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ У ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЧОЛОВІКІВ УКРАЇНИ З РІЗНИМИ ТИПАМИ ОБЛИЧЧЯ - Шінкарук-Диковицька, М.М.; Коцюра, О.О.; Орловський, В.О. (Світ медицини та біології, 2016)
В статті описані відмінності кефалометричних показників у практично здорових чоловіків загальної групи і представників центрального регіону України з різними типами обличчя. При порівнянні відмінностей кефалометричних показників між практично здоровими чоловіками загальних груп або представниками центрального регіону України з різними типами обличчя встановлено, що у напрямку дуже вузьке обличчя < вузьке обличчя < середнє обличчя < широке обличчя відмічається збільшення найбільшої і найменшої ширини голови, ширини обличчя, середньої ширини обличчя, ширина ротової щілини, довжина тіла нижньої щелепи справа і зліва. І, навпаки, в напрямку широке обличчя < середнє обличчя < вузьке обличчя < дуже вузьке обличчя відмічається збільшення висоти лоба, фізіологічної довжини обличчя, довжини, висоти і глибини носа, висоти верхньої частини обличчя, відстані між назіон та міжрізцевою точкою, морфологічної довжини обличчя.
Keywords: кефалометрія; практично здорові чоловіки; тип обличчя; регіональні відмінності