ПАТОГІСТОЛОГІЧНІ ТА ІМУНОГІСТОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РАКУ ПЕРЕДМІХУРОВОЇ ЗАЛОЗИ - Крутенко, О.В. (Світ медицини та біології, 2016)
У роботі з використанням комплексу гістологічних та імуногістохімічних методик описані морфологічні особливості раку передміхурової залози. Визначено патерн та кількісні показники експресії маркеру клітинної проліферації, простатспецифічного антигена, рецепторів до андрогену та маркерів базальних клітин, які дозволяють диференціювати рак передміхурової залози від доброякісних змін. Описані найбільш поширені гістологічні різновиди раку передміхурової залози та показані вірогідні відмінності кількісних імуногістохімічних показників між ацинарно-клітинною та протоковою карциномою передміхурової залози.
Keywords: рак передміхурової залози; імуногістохімічне забарвлення; простатспецифічний антиген; проліферація