ФРАКТАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЯК МЕТОД МОРФОМЕТРИЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ БІЛОЇ РЕЧОВИНИ МОЗОЧКА ЛЮДИНИ - Степаненко А. Ю.,; Мар'єнко Н. І., (Світ медицини та біології, 2016)
Фрактальний аналіз використовується для опису структур, що мають властивості фрактала – самоподібність і масштабну інваріантність. Пропонується алгоритм застосування фрактального аналізу для дослідження білої речовини черв’яка мозочка людини. Наводиться методика визначення фрактального індексу способом розбиття на квадрати.Відмінності структури білої речовини відображаються на величині її фрактального індексу. Дослідження білої речовини за допомогою фрактального індексу може стати основою для розробки об'єктивних критеріїв діагностики вікових змін та атрофічних захворювань мозочка.
Keywords: людина; мозочок; судини; фрактал; фрактальний індекс