АКТИВНІСТЬ АМІЛАЗИ У ТКАНИНАХ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ ТА СИРОВАТЦІ КРОВІ ПРИ ОПІКОВІЙ ХВОРОБІ - Харченко, С.В. (Світ медицини та біології, 2016)
При опіковій хворобі на 1-у добу після опіку активність α-амілази у тканинах підшлункової залози щурів підвищується, а у сироватці крові не змінюється, порівняно з контролем. На 7-у добу після опіку активність α-амілази у тканинах підшлункової залози щурів знижується, а у сироватці крові – спостерігається незначне підвищення, порівняно з контролем.
Keywords: експериментальна опікова хвороба; підшлункова залоза; сироватка крові; активність α-амілази