ЗМІНИ ПОКАЗНИКІВ ЛІПІДНОГО ОБМІНУ ПРИ ХРОНІЧНІЙ СЕРЦЕВІЙ НЕДОСТАТНОСТІ НА ТЛІ НАДЛИШКОВОЇ МАСИ ТІЛА ТА ОЖИРІННЯ ЗАЛЕЖНО ВІД ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ НИРОК - Бідзіля, П.П. (Світ медицини та біології, 2016)
Досліджено зміни показників ліпідного обміну при хронічній серцевій недостатності на тлі надлишкової маси тіла та ожиріння залежно від функціонального стану нирок. Встановлено, що поглиблення ниркової дисфункції супроводжується вищими показниками холестерину ліпопротеїнів низької щільності, співвідношення холестерину ліпопротеїнів низької щільності/холестерину ліпопротеїнів високої щільності, тригліцеридів і співвідношення тригліцеридів/холестерину ліпопротеїнів високої щільності. Поширюється частота збільшених показників холестерину ліпопротеїнів низької щільності та співвідношення холестерину ліпопротеїнів низької щільності/холестерину ліпопротеїнів високої щільності.
Keywords: ліпідний обмін; хронічна серцева недостатність; ожиріння; функціональний стан нирок