СОРБЦІЙНА ЄМНІСТЬ МЕМБРАН ЕРИТРОЦИТІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ ЕМФІЗЕМІ ЛЕГЕНЬ - Пономаренко, О.Б.; Коржов, В.І.; Жадан, В.М.; Ліскіна, І.В.; Мельник, О.О. (Світ медицини та біології, 2016)
У статті наведені результати дослідження з вивчення характеру змін сорбційної ємності еритроцитів при експериментальній папаїновій емфіземі. Морфологічні дослідження чітко продемонстрували розвиток емфіземи легень у експериментальних тварин. Зміни сорбційної ємності еритроцитів можна розглядати як індикатор ушкодження мембран. У щурів з експериментальною емфіземою легень спостерігалося зниження сорбційної ємності еритроцитів незалежно від строку спостереження.
Keywords: папаїн; емфізема легень; еритроцити; сорбційна ємність