ОСОБЛИВОСТІ РОЗПОДІЛУ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ У РИБАХ РОДИНИ БИЧКОВІ (GOBIIDAE) В МЕЖАХ БУЗЬКОГО ЛИМАНУ - Cмирнова, С.М.; Васильєва, Т.А.; Смирнов, В.М. (Світ медицини та біології, 2016)
Проаналізовано вміст важких металів у рибах родини Бичкові Бузького лиману. Встановлено, що в голові риб переважно депонуюється Cr (майже 100%), плавці акумулюють Pb (34%), Zn, Ni (28%), луска - Ni (37%), Fe, Cu (30%), Mn (28%), тельбухи Fe (26%), Cu, Pb (23%), кісткова тканина - Zn (22%). М'які тканини є деконцентраторами важких металів.
Keywords: важкі метали; накопичення; риби родини Бичкові; Бузький лиман