ГЕНЕТИЧНІ АСПЕКТИ МНОЖИННОЇ МІЄЛОМИ - Яценко, Л.Д. (Світ медицини та біології, 2016)
Множинна мієлома (ММ) характеризується значною гетерогенністю клінічних проявів, біологічних характеристик і відповіддю на лікування. Отримані на сьогоднішній день дані свідчать на користь гіпотези, що дана гетерогенність обумовлена головним чином молекулярними характеристиками пухлинного клону. Каріотип при ММ зазвичай складний, включаючи як кількісні (число хромосом), так і якісні (структуру хромосом) складові.
Keywords: множинна мієлома; біологічна характеристика