РОЗРОБКА ІНСТРУМЕНТУ ПО ОЦІНКИ ЯКОСТІ ПОСЛУГ У ПСИХІАТРИЧНОМУ СТАЦІОНАРІ - Расулов, А.Р. (Світ медицини та біології, 2016)
Дослідження спрямоване на оцінку послуг, що надаються в психіатричному стаціонарі. З цією метою були розроблені відповідні інструменти, що дозволяють зібрати об'єктивну інформацію про якість допомоги стаціонарним хворим. Враження проводилася в 8 відділеннях (6 чоловічих і 2 жіночих) в психіатричній Лікарні № 1 Міністерства Охорони здоров'я Азербайджанської Республіки. Ця робота дозволила кількісно визначити показники, які стосуються санітарних умов, забезпеченням кадрів, лікувально-діагностичній роботі, дотримання прав хворих та ведення документації. Розроблений моніторинговий інструмент дозволив отримати цілісну картину про якість допомоги в кожному з відібраних відділень і виявити наявні проблеми. Даний інструмент може бути рекомендований для використання в інших психіатричних закладах.
Keywords: послуги психічного здоров'я; моніторинг; управління якістю