ОСТЕОБЛАСТОКЛАСТОМА ЩЕЛЕП У ДІТЕЙ: КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА - Ткаченко, П.І.; Старченко, І.І.; Білоконь, С.О.; Гуржій, О.В.; Микитенко, В.В.; Білоконь, Н.П. (Світ медицини та біології, 2016)
Остеобластокластоми щелепних кісток у дітей найчастіше зустрічаються у віковій групі від 8 до 16 років, мають своєрідну клініко-морфологічну картину і потребують радикального хірургічного лікування для запобігання розвитку рецидивів. Наведений матеріал може стати підґрунтям для подальших поглиблених науково-практичних досліджень по вивченню ролі провокуючих дизонтогенетичних процесів й застосування високоінформативних методів ранньої діагностики остеобластокластом у дітей для визначення оптимальних тактичних варіантів по їх лікуванню в залежності від класифікаційної приналежності.
Keywords: діти; остеобластокластома; щелепні кістки