ДИНАМІКА КОНЦЕНТРАЦІЇ НЕЙРОСПЕЦИФИЧЕСКИХ БІЛКІВ В КРОВІ НЕДОНОШЕНИХ НОВОНАРОДЖЕНИХ З РЕСПІРАТОРНИМ ДИСТРЕС-СИНДРОМОМ НА ТЛІ КОМПЛЕКСНОЇ ТЕРАПІЇ - Асадова С. І. (Світ медицини та біології, 2015)
Обстежено 90 недоношених новонароджених з СДР. Діти надходили у відділення реанімації в перші 24-72 годин життя. Залежно від гестаційного віку новонароджені були розділені на 3 групи: I група - 30 новонароджених у віці 28-30 тижнів. гестації; II група - 30 новонароджених у віці 31-33 тижнів. гестації і III група - 30 новонароджених у віці 34-36 тижнів. гестації. Рівень НСЕ у крові новонароджених з РДС і ураженням ЦНС був вище цього показника у новонароджених з РДС без ураження ЦНС на 25,6%, а ГФКП - на 54,0% (р
Keywords: недоношені новонароджені; респіраторний дистрес-синдром; сурфактант