РОЗБІЖНОСТІ ОБХВАТНИХ РОЗМІРІВ ТІЛА МІЖ ЗДОРОВИМИ І ХВОРИМИ НА ПІОДЕРМІЇ ЧОЛОВІКАМИ ТА ЖІНКАМИ - Кривко, Ю.Я.; Чаплик-Чижо, І.О. (Світ медицини та біології, 2015)
У здорових та хворих на піодермії чоловіків та жінок визначено розбіжності обхватних розмірів тіла. У хворих на піодермії жінок порівняно із здоровими жінками встановлено достовірно більші значення величини обхвату плеча в напруженому і спокійному станах, передпліччя і гомілки у верхній та нижній третинах, обхвату шиї, талії, стегна, стегон, грудної клітини на вдиху, видиху і в спокійному стані. Лише величина обхвату стегон у хворих на піодермії чоловіків має виражену тенденцію до більших значень порівняно із здоровими чоловіками.
Keywords: чоловіки; жінки; піодермія; обхватні розміри тіла