РАЦІОНАЛЬНА ЦИТОПРОТЕКТОРНА ТЕРАПІЯ ІШЕМІЧНОЇ ХВОРОБИ СЕРЦЯ ІЗ СУПУТНІМ ХРОНІЧНИМ ОБСТРУКТИВНИМ ЗАХВОРЮВАННЯМ ЛЕГЕНЬ - Потяженко, М.М.; Катеренчук, І.П.; Настрога, Т.В.; Настрога, В.С. (Світ медицини та біології, 2015)
У статті наведено досвід терапії хворих з поєднаною патологією ІХС та ХОЗЛ із застосуванням в комплексній терапії кардіо – і іагности-протективної препарату – кардиоаргинина. Позитивна клінічна динаміка у хворих, які отримували комплексну терапію із застосуванням розчину кардиоаргинина сприяла підвищенню якості життя, збільшення толерантності до фізичних навантажень, скорочення термінів перебування хворого в стаціонарі на 1,6 доби.
Keywords: кардіоаргінін; ішемічна хвороба серця; хронічне обструктивне захворювання легень