ЕФЕКТИВНІСТЬ ЛІКУВАЛЬНИХ ЗАХОДІВ ПРИ ХРОНІЧНОМУ КАТАРАЛЬНОМУ ГІНГІВІТІ У ДІТЕЙ З ВРОДЖЕНИМ НЕЗРОЩЕННЯМ ПІДНЕБІННЯ - Ткаченко, П.І.; Білоконь, С.О.; Лохматова, Н.М.; Білоконь, Н.П. (Світ медицини та біології, 2015)
Встановлено, що у всіх дітей з вродженим незрощенням піднебіння, навіть після виконання радикальної ураностафілопластики, має місце хронічний катаральний гінгівіт в переважній більшості середнього ступеня тяжкості. Комплексне стоматологічне обстеження, проведене в групах порівняння по завершенню лікувальних заходів, дозволило встановити переваги методики, до складу якої було додатково введено «Декасан», на що вказували кращі показники гігієнічних індексів та результати оцінки стану тканин пародонта.
Keywords: діти; вроджене незрощення піднебіння; хронічний катаральний гінгівіт; лікування