КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ВІДНОВНОГО МОРФОГЕНЕЗУ ПЕЧІНКИ ПІД ВПЛИВОМ РАДОНОВОЇ БАЛЬНЕОТЕРАПІЇ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ АУТОІМУННОМУ ПОШКОДЖЕННІ - Єгорова Т. М., Т.М. (Світ медицини та біології, 2015)
Експеримент проведено на білих нелінійних статевозрілих щурах-самцях. Проводили лектиногістохімічні дослідження, електронно-мікроскопічні, морфометричні та метод статистичного аналізу. Експериментально доведено саногенетичну дієвість радонової бальнеотерапії аутоімунного пошкодження печінки як аналога аутоімунного гепатиту, а саме – гальмування лімфоцитарної аутоагресії та її наслідків, і особливо, прояви активного відновного морфогенезу завдяки адаптогенним та імуномодуляторним (з посиленням супресорної ланки) властивостям радону.
Keywords: гепатоцити; лімфоцитарна аутоагресія; радонотерапія; відновний морфогенез