ВИВЧЕННЯ АНТИБАКТЕРІАЛЬНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЕФІРНОЇ ОЛІЇ МАНУКИ В ДОСЛІДАХ IN VIVO - Коваленко, Н.І.; Ткаченко, В.Л.; Ткаченко, М.О. (Світ медицини та біології, 2015)
У ході дослідження виявлено, що ефірна олія мануки в дослідах in vivo на моделі опікової синьогнійної інфекції у мишей проявляє виражений антибактеріальний ефект, сприяє прискоренню репаративних процесів у рані і скорочує строки лікування експериментальної ранової інфекції на 4-6 діб, або на 31-40 %.
Keywords: ефірна олія мануки; експериментальна синьогнійна опікова інфекція